ساختمان قدیمی شهرداری قائمشهر که مردم شهر آن را با نام "عمارت شهرداری" می شناسند، در سال 1305 خورشیدی (دوره پهلوی اول) شامل زیر زمین، همکف و یک طبقه ساخته شد. با شهر شدن شاهی در سال 1314، این ساختمان به شهرداری تعلق گرفت. این بنای تاریخی 88 ساله که در هسته مرکزی شهر و در نزدیکی میدان طالقانی قرار دارد، در سال 1356 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
(برای آشنایی با شهر قائم شهر کلیک کنید.)
این بنا طی 88 سال گذشته کاربری های متفاوتی داشته است. ابتدا به عنوان اقامتگاه رضاشاه و در زمان بازدید از شمال کشور مورد استفاده قرار می گرفت، پس از آن نیز بیمارستان شیر خورشید شد و به دنبال احداث بیمارستان کنونی رازی در جوار امامزاده یوسف رضا و انتقال کادر درمانی به آن مکان، این ساختمان به عنوان مجموعه اداری فرمانداری و شهرداری قائمشهر مورد استفاده قرار گرفت تا اینکه با احداث بنای جدید فرمانداری و شهرداری، این ساختمان تخلیه و به شورای شهر تحویل داده شد. اما در خردادماه سال 1390 با ارائه طرح احداث موزه قائمشهر با تصمیم شورای اسلامی وقت، توافق نامه ای میان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با شورای اسلامی شهر شکل گرفت و قرار شد پس از ترمیم و تجهیز به عنوان موزه تغییر کاربری دهد.
این بنا به عنوان نماد و سمبلی از آثار تاریخی و فرهنگی و هنری این شهر انتخاب شد تا همه آثار کشف شده حوزه شهرستان قائم شهر با قدمتی بین 2 تا 5 هزار سال در آن گردآوری و در معرض دید همگان قرار گیرد. اما این بنا تنها اثر معماری ثبت شده در فهرست آثار ملی نیست. ساختمان بانک ملی بزرگ، ساختمان فعلی شورای شهر، ساختمان روبروی شورای شهر و هسته مرکزی شهر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.