شاید تعجب کنید وقتی متوجه شوید که مجموع معیارهای محاسبه شده برای شاد بودن مردم در بالاترین سطح ارزیابی موسسه گالوپ نشان می دهد که کدام کشور شادترین کشور برای زندگی و تحصیل است. شادترین کشور دنیا بر اساس این بررسی، کشور دانمارک در منطقه اسکاندیناوی شناخته شده است که در سراسر آن، مردم در شرایطی بسیار پرشور به سر میبرند، اما آیا این ویژگی بر کسب آموزش و تحصیل نیز تاثیر گذار است؟ بیشتر خدمات بهداشتی و درمانی در دانمارک رایگان است. دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه هزینهای پرداخت نمیکنند و برای تأمین هزینهها در طول دوران تحصیل کمک هزینه تحصیلی هم دریافت میکنند. از سوی دیگر، برای مراقبت از کودکان خردسال سوبسید داده میشود و سالمندان خدمات مراقبتی یا پزشکی رایگان در منزل شان دریافت میکنند.
دولت دانمارک از طریق ایجاد برابری جنسیتی و اقتصادی و همچنین فراهم کردن یک سیستم رفاهی بسیار توسعه یافته، توانسته است استانداردهای زندگی در این کشور را تا بالاترین سطح برساند. تولید ناخالص داخلی در این کشور در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالا است و به ۵۸ هزار یورو در هر سال میرسد. علاوه بر این، دانمارک به عنوان دومین کشور اروپایی با کیفیت بالای آب و هوا و همچنین امنیت زیستمحیطی شناخته شده است و ضمن اینکه، نرخ ارتکاب جرم در آن خیلی ناچیز است.
مهمتر از همه اینکه دانشآموزان و دانشجویان به طور رایگان یا با صرف کمترین شهریه به تحصیل در مراکز آموزشی و دانشگاهها میپردازند. نکته مهم دیگری که به افزایش کیفیت زندگی در این کشور منجر شده است، این است که کارمندان بایدامور کاری خود را به مدت ۳۷ ساعت در هفته انجام دهند. با این حال، میتوانند در طول سال نیز به مدت پنج هفته، مرخصی بداشته باشند.
سطح شادی شهروندی چه نقشی در کیفیت زندگی دارد؟
بدون شک، مهاجرت به کشورهای خارجی با چالشهای بسیاری همراه است و چه بسا مهاجران و به ویژه افراد جوان را در میانه راه با مشکلات جبرانناپذیری مواجه کند. در خصوص تحصیل این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار میشود چرا که کیفیت زندگی میتواند در انتخاب رشته تحصیلی نیز تأثیر بگذارد و آیندهای متفاوت پیش روی دانشجویان قرار دهد.
دانشجویان و دانشآموزان دانمارکی نه تنها در هر نقطه از سراسر کشور حس شادی و نشاط را تجربه میکنند بلکه سیستم امنیت اجتماعی کشور، امکانات مالی و حتی قابلیت دسترسی برای دانشجویان بینالمللی نیز، شادترین کشور دنیا را به مکانی مناسب برای تحصیل نیز تبدیل کرده است.
دانمارک برای آموزش عالی چه سیاستی را دنبال می کند؟
مقامات ارشد دانمارک دانشجویان را بخشی اساسی از منابع طبیعی کشور در نظر میگیرند و بر این باورند که این جامعه میتوانند در سازندگی هر چه بیشتر کشور طی دهههای آینده بیشترین تأثیر را به جای بگذارند، بنابراین برای تقویت روحیه آنها سرمایههای کلانی صرف میکنند. جالب اینکه تمام خدمات و سرمایهگذاریهای آنها بدون هیچ گونه تبعیضی شامل حال دانشجویان خارجی نیز میشود و همین امر، مهاجرت سالانه دهها هزار فرد بیگانه را تنها با هدف ادامه تحصیل به این کشور در پی دارد.
چیزی که در این میان باعث شگفتی بسیاری شده است اینکه با وجود هزینه بالای زندگی در شادترین کشور دنیا، شهریه اغلب مؤسسات آموزشی و دانشگاهها رایگان است یا دست کم دانشپژوهان مستلزم به پرداخت هزینه بسیار پایینی هستند. البته بسیاری از محققان علت این امر را به وجود جو رقابتی میان دانشگاهها و مؤسسات آموزشی نسبت دادهاند که برای جذب استعدادهای درخشان از یکدیگر پیشی میگیرند.
امکانات عالی تحصیل در دانشگاههای دانمارک کدامند؟
دانشگاههای شادترین کشور دنیا از محیطی بسیار مناسب و سطح کیفیت آموزشی بالایی برخوردار است. قدرت آموزش و سبک یادگیری این مؤسسات مبتنی بر روشهای حل مسئله است که همین ویژگی، دانشجویان را به کشف نحوه مطالعه خود و ارائه نوآوریهای بسیار کارآمد تشویق میکند. در واقع، دانمارک در جایگاه اول کشورهای نوآوری جهان در زمینه آموزش قرار دارد که در آن، استعدادهای درخشان بسیاری در رشتههای مختلف مشغول به تحصیل هستند.
دانشجویان دانمارکی حین حضور در کلاسهای درسی تنها به عنوان شنونده که به توضیحات پروفسورها و سایر دانشجویان گوش فرا میدهند، عمل نمیکنند بلکه موظف هستند فعالانه به تبادل نظرات خود بپردازند و دیگران را نیز از دانستههایشان بهرهمند کنند.
دانشگاههای دانمارکی بر تحقیقات خلاقانهای نظیر پزشکی، بیوتکنولوژی، انرژی و علوم محیط زیست نسبت به سایر رشتههای تحصیلی تمرکز بیشتری دارد ضمن اینکه مجهز به امکاناتی بسیار پیشرفته برای انجام تحقیقات گروهی و فردی است. در واقع، دانشجویان حین تحصیل، هیچ کمبودی را احساس نمیکنند و هر آنچه برای انجام نوآوریهای خود لازم داشته باشند در دسترس دارند. میکروسکوپهای الکتریکی، کارگاههای مجهز برای انجام آزمایشهای متعدد توسط مهندسان شیمی و مراکز تحقیقاتی برای تست توربینهای بادی از برجستهترین امکانات مؤسسات آموزش عالی دانمارک به حساب میآید. با این حال، اخیراً بعضی از دانشگاهها بر انجام پژوهشهای پزشکی، تغییرات اقلیمی، روابط دیجیتالی و سبکهای زندگی نیز بیش از گذشته پرداختهاند و در نظر دارند تحصیلات در این رشتهها را نیز به حد کمال برسانند.
چرا تحصیل در دانشگاههای دانمارک مورد قبول است؟
شهریه تحصیل در اغلب شهرهای دانمارک بسیار مقرون به صرفه است ضمن اینکه کلانشهرهایی نظیر کپنهاگ و آلبورگ در لیست شهرهای دوستدار دانشجوی جهان قرار دارد. علاقمندان به ادبیات، تحصیل در دانشگاههای کلانشهرهای اودنسه را به سایر نقاط کشور ترجیح میدهند چرا که شهر و مؤسسات آموزشی از فضایی بسیار رومانتیک برخوردار بوده و موزههای متعددی با محتوای ادبیات گذشته را در خود جای داده است.
یکی از جالبترین ویژگیهای دانمارک که آن را از سایر نقاط دنیا متمایز کرده وجود دو پل بزرگ است؛ پل عظیمی که کلانشهر مالمو در سوئد را به کپنهاگ دانمارک متصل میکند و دیگری پل کمربندی باشکوهی که در لیست بزرگترین پلهای اروپا قرار دارد و تردد را برای افراد علاقمند به تحصیل در دانشگاههای دانمارک راحت کرده است.