معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: هم اکنون روزانه ۲.۵ میلیون مسافر از طریق خطوط ریلی درون شهری کشور جابجا میشوند که با تکمیل خطوط مترویی و تأمین واگنها سهم حمل و نقل ریلی از کل سفرهای درون شهری در کلان شهرها از هفت درصد به ۲۰ درصد افزایش مییابد.
به گزارش ایمنا، حسین رجب صلاحی اظهار کرد: در صورت اتمام عملیات ساخت و بهره برداری از خطوط مترویی در کلان شهرها نیازمند تأمین حداقل دو هزار و ۵۰۰ دستگاه واگن هستیم که طبق برنامه ششم توسعه تأمین دو هزار دستگاه واگن از طریق وزارت کشور و در قالب فاینانس در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در راستای حمایت دولت برای توسعه خطوط مترویی قرارداد تأمین ۳۱۵ دستگاه واگن برای شهرهای اصفهان، شیراز و تبریز به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان در دست اجرا است که در همین دولت یکصد دستگاه واگن به این شهرها تحویل شده است.
رجب صلاحی تصریح کرد: برنامه احداث ۹۳۰ کیلومتر خط مترویی در ۱۰ شهر کشور با جمعیت بیش از ۲۰ میلیون نفر در حال انجام است که از این تعداد خطوط پنج شهر کشور از جمله مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز به طول ۳۳۸ کیلومتر در حال بهره بردای است که ۵۳ درصد آن در دولت یازدهم و دوازدهم راه اندزای شده و ۲۵۰ کیلومتر نیز در دست ساخت و توسعه است.
وی خاطرنشان کرد: فرایند ساخت خطوط مترویی با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته در دست اجرا است که در بسیاری از مراحل ساخت خطوط به خودکفایی و استفاده از توان داخلی رسیده ایم.
رجب صلاحی هزینه احداث هر کیلومتر خط مترویی به همراه ناوگان را بالغ بر یک هزار میلیارد تومان ذکرکرد و گفت: دولت تاکنون بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل ریلی درون شهری پرداخت کرده است و از این مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومن در دولت یازدهم و دوازدهم در قالب انتشار اوراق مالی- اسلامی، تسهیلات و سایر کمکها تخصیص یافته است.
وی از مزایای استفاده از خطوط حمل و نقل ریلی درون شهری را کاهش ۵۰۰ میلیون لیتر مصرف سوخت در سال و کاهش گازهای گلخانهای و توسعه این سامانه را موجب کاهش زمان سفر، ترافیک و تصادفات شهری عنوان کرد.