اجرای طرح ساماندهی در محوطه ارگ تاریخی بم

فرهاد عزیزی روز شنبه در حاشیه بازدید از ارگ تاریخی شهرستان بم با اشاره به اینکه بزودی طرح ساماندهی محوطه پیرامون این بنای تاریخی با همکاری شهرداری، شورای‌ شهر و بخش خصوصی اجرا می‌شود، افزود: این طرح نیازمند اخذ مجوزهای لازم از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و استانداری کرمان است که رایزنی‌های آن در حال انجام است.

به گزارش ایرنا، وی از تخصیص اعتبار ۲۴ میلیارد ریالی برای نورپردازی ارگ بم از محل اعتبارات استانی و ملی خبر داد و اظهار داشت: این اعتبار توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و استانداری کرمان تامین می‌شود.

عزیزی فعالیت‌های مدیریتی، مرمتی و حفاظتی پایگاه جهانی ارگ تاریخی بم و منظر فرهنگی آن را قابل تقدیر دانست و گفت: خوشبختانه طی یک سال اخیر فعالیت‌های خوبی در این بنای تاریخی انجام شده است.

وی به عملیات مرمت و بازسازی اصطبل، برج دیده بانی، دروازه دوم، یخدان و همچنین خانه سیستانی به عنوان محل جدید پایگاه پژوهشی این اثر تاریخی اشاره کرد و ادامه داد: طرح پایش تصویری و حفاظت الکترونیک این بنای ارزشمند نیز به اتمام رسیده و امنیت و حفاظت از آن به طور کامل انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های ثبت جهانی سازمان میراث فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت مدیریتی استانی کرمان و همکاری آنها در بخش‌های مختلف صنعت گردشگری امیدواریم برای ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های گردشگری و مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی این استان بیش از گذشته با اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان همکاری داشته باشند.

قسمت عمده ارگ تاریخی بم در زلزله سال ۸۲ تخریب شد و اکنون با تلاش های انجام شده ۸۰ درصد از این بنای تاریخی مرمت و بازسازی شده است. حدود ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم در زلزله پنجم دی ماه سال ۸۲ تخریب شد و ۶ ماه بعد از این اتفاق، ارگ بم در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار گرفت که با فعالیت‌های مرمتی و اجرای طرح‌های پژوهشی انجام شده توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در ارگ تاریخی بم این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۱ از لیست میراث در خطر خارج شد.

ارگ بم با قدمت ۲ هزار و ۵۰۰ سال و به مساحت تقریبی ۲۰۰ هزار متر مربع، در نزدیکی شهر بم و در جنوب شرقی ایران و در حاشیه کویر لوت واقع شده است، ارگ بم و منظر فرهنگی آن در ۱۷ تیر سال ۸۲ و چند ماه قبل از وقوع زلزله در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید، زلزله صبحگاه پنجم دیماه ۸۲ به این بنا خسارت کلی وارد کرد.