خش فضای سبز و گیاه پزشکی منطقه ۶ پس از حادثه سقوط درخت به صورت مستمر با اولویت خیابان ولیعصر و درختان کهنسال سطح محدوده، سنداژ اطراف ریشه و طوقه درخت را جهت شناسایی عارضه های قارچی و باکتریایی احتمالی، آغاز کردند.
علیرضا علی بخشی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۶ در گفتگو با خبرنگار شهر، علت اولیه سقوط درخت چنار در خیابان ولیعصر در هفته گذشته را پوسیدگی طوقه و ریشه درخت دانست و گفت: این پوسیدگی در اثر بیماری های قارچی و باکتریایی به وجود می آید و یک موضوع رایج در درختان و به خصوص درختان چنار است. از آنجا که این درخت از نظر ظاهری در وضعیت شاداب، فربه و سرسبز قرارداشت بنابراین از وضعیت ظاهری نیز ابتلا به عارضه در آن قابل تشخیص نبود. بر اثر فعالیت میکروارگانیسم ها و قارچ هایی که در زیر زمین اطراف ریشه و طوقه درخت را احاطه می کنند پوسیدگی از ریشه درخت آغاز می شود که با چشم قابل رویت نیست و وزش باد خفیف نیز به عنوان علت ثانویه این حادثه شناخته شد.
او افزود: از همان روز وقوع حادثه، بخش فضای سبز و گیاه پزشکی منطقه به صورت مستمر با اولویت خیابان ولیعصر و درختان کهنسال سطح محدوده *سنداژ( حفر گمانه) اطراف ریشه و طوقه درخت را جهت شناسایی عارضه های قارچی و باکتریایی احتمالی، آغاز کردند و بخشی از عمق اطراف طوقه درخت را آزادسازی می کنند و اگر اطراف طوقه درخت حالت چیپس مانند باشد و پوست درخت به راحتی کنده شود، تغییر رنگ و یا بوی نامطبوعی داشته باشد، نشان از مبتلا بودن درخت به عارضه دارد.
علی بخشی با بیان اینکه تقسیم کار صورت گرفته و زون بندی در منطقه انجام شده، ادامه داد: در هر زون کارشناس و متخصص کلینیک گل و گیاه در پهنه ها مستقر و گزارش ها به صورت مستمر دریافت می شود و پایش وضعیت درختان در منطقه همچنان در حال انجام است.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۶ با بیان اینکه هر منطقه عهده دار حفظ و نگهداشت محور ولیعصر در محدوده جغرافیایی خود است، اما بخش گیاه پزشکی سازمان بوستانها نیز به عنوان سازمان بالادستی، دستور کارها را در خصوص اقدامات پیشگیرانه در حوزه پایش و کنترل صادر می کند، عنوان کرد: بعد از تنظیم گزارش توانستیم اطلاعات شفافی از وضعیت درختانی که درگیر این عارضه هستند به دست بیاوریم و در مرحله بعدی با قید فوریت بحث استفاده از سموم قارچ کش را در برنامه کار داریم تا بتوانیم عارضه های قارچی و باکتریایی را به شکل موثری کنترل کنیم.
او در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی جبران خسارتهای شهروندان در اینگونه حوادث توضیح داد: کلیه شهروندانی که در محدوده جغرافیایی منطقه ۶ سکونت و یا تردد دارند تحت پوشش بیمه شهر هستند و این قضیه تا حدود زیادی مشمول قاعده حوادث قهری است و افرادی که از نظر مالی در این حادثه خسارت دیدند، با دردردست داشتن مدارک مالکیت می توانند به اداره حقوقی شهرداری منطقه مراجعه کنند تا اقدامات قانونی انجام و به صندوق بیمه شهربرای دریافت خسارت معرفی شوند.