مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران گفت: امروز به صورت ویدئو کنفرانسی زباله سوز نوشهر به بهره برداری می رسد.
به گزارش ایسنا، محمدی تاکامی ضمن اشاره به اینکه کارخانه زبالهسوز نوشهر با ظرفیت ۲۰۰ تن یعنی دو خط ۱۰۰ تنی، در روز برای ناحیه نوشهر، چالوس و کلاردشت احداث شده است، خاطرنشان کرد:مازندران در بحث پسماند به هشت زون تقسیم بندی شده که یکی از آنها زون نوشهر است؛بنابراین این پروژه از سال ۹۱ آغاز شد و اکنون عملیات اجراییاش به اتمام رسیده است و روز پنجشنبه با حضور دکتر جمالینژاد، حسین زادگان استاندار مازندران، محسنی بندپی نماینده مردم نوشهر در مجلس شورای اسلامی، رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران از طریق ویدئوکنفرانس با حضور رییس جمهور افتتاح و پس از آن زبالههای این سه شهرستان به تدریج به این کارخانه وارد و سوزانده می شود.
وی با بیان اینکه پسماند از موضوعات مهم زیستمحیطی استان مازندران است، یادآورشد: جنگلهای هیرکانی با قدمت بیش از ۴۰ میلیون سال از ارزشمندترین جنگلهای جهان است که بخشی از آن در شهرستانهای نوشهر و چالوس واقع شده که برای حفظ این اثر طبیعی و نیز دریا و پاکسازی استان، مدیریت پسماند اهمیت ویژه مییابد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران تصریح کرد:پیشرفت ساخت کارخانه زباله سوز نوشهر در سه سال اخیر ۹۶ درصد بوده و چند سالی به دلیل عدم تزریق اعتبار کافی این پروژه متوقف بود تا اینکه با پیگیری جدی حسین زادگان استاندار مازندران، رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی و نیز همراهی وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه این طرح دوباره احیاشد و تاکنون بیش از ۱۱۲ میلیارد تومان برای این کارخانه هزینه شده است کما اینکه کمکهای مالی دفتری مقام معظم رهبری نیز بسیار تاثیر داشته تا اجرای آن تا سرعت بیشتری گیرد.
محمدی تاکامی با اشاره به اینکه کارخانه زبالهسوز ساری نیز یک کارخانه ۴۵۰ تنی به عبارتی با سه خط ۱۵۰ تنی است که زباله شهرستان میاندورود و ساری به این کارخانه منتقل میشود،گفت:زبالههای ساری در حال حاضر در منطقه چهاردانگه انباشت میشود که مورد رضایت مسئولان اجرایی نیست زیرا هم فاصله حمل طولانی دارد و هم اینکه به لحاظ زیستمحیطی مورد شکایت مردم منطقه است.
وی افزود: این کارخانه که از سال ۹۱ آغاز شد، تا سال گذشته پیشرفت زیر ۳۰ درصد داشت اما اکنون با افزایش اعتبارات به بیش از ۶۰ درصد هم در بخش ابنیه و هم بخش تجهیزات رسیده به همین منظور عوامل اجرایی به صورت سه شیفت در حال کار هستند و منابع مالی این پروژه کاملا تأمین شده است .
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها استانداری مازندران خاطرنشان کرد:این پروژه روند اجرایی مناسبی را طی می کند؛ برای این طرح تاکنون ۱۲۲ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده. هرچند با برنامه ای که پیمانکار پروژه و شهرداری ساری ارائه دادند، امسال باید افتتاح میشد. اما به دلیل کرونا و نوسانات ارز با تأخیر مواجه شده، اما کوتاهی از طرف شهرداری یا عوامل اجرایی دیده نشده است.