قطار شهری همدان در مراحل نهایی مطالعات

به گزارش ایسنا، عزیزالله یوسفی معاون فنی و عمرانی شهردار همدان اظهار کرد: براساس ابلاغ انجام مطالعات ماده ۲۳ توسط سازمان برنامه‌ریزی و اختصاص بودجه استانی برای انجام مطالعات قطار شهری همدان، شهرداری به عنوان مجری این پروژه انتخاب شد و براساس ابلاغیه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مطالعات آن آغاز شده است و بیش از ۸۵ درصد پیشرفت دارد.

وی تصریح کرد: صحبت‌های اولیه و نهایی در زمینه مطالعات و پیوست های پدافند غیرعامل در جلسات استانداری همدان انجام شده و موارد مربوط به محیط زیست، گردشگری و مطالعات ترافیکی براساس طرح جامع حمل‌ و نقل شهری همدان نیز توسط مشاور انجام گرفته است.

یوسفی با بیان اینکه در جلسه ۲۴ آبان کمیته فنی شورای عالی ترافیک کشور با حضور نمایندگان استان و شهردار مباحث فنی قطار شهری همدان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، ادامه داد: منتظر هستیم این طرح مطالعاتی قطار شهری همدان در شورای عالی ترافیک کشور مطرح شود تا توسط مشاور و شهرداری به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال شود.

معاون فنی و عمرانی شهردار همدان با تأکید بر اینکه طرح مطالعه و اجرای قطار شهری همدان در قانون بودجه سال ۹۹ آمده است، اظهار کرد: مطالعه و اجرای قطار شهری قانون است و برای اینکه آذرماه که لایحه بودجه به مجلس می‌رود، ردیف اعتباری برایش گذاشته شود، نیازمند این است که به سازمان مدیریت ارسال می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه طرح و اجرای قطار شهری تحول شگرفی در حمل و نقل عمومی ترافیک شهر همدان خواهد داشت، یادآور شد: شهرداری با نظر شورای شهر و مدیریت ارشد استان به دنبال جمع بندی مطالعات قطار شهری و ارسال آن به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است.

وی با اشاره به اینکه سهم ناوگان حمل و نقل عمومی همدان ۳۰ تا ۳۲ درصد است، گفت: سهم ناوگان حمل و نقل عمومی در بخش اتوبوسی ۲۲ تا ۲۵ درصد و در بخش تاکسی و آژانسها ۳۰ تا ۳۲ درصد بوده این درحالیست که براساس نرم کشوری حداقل باید ۷۰ درصد باشد.

یوسفی با اشاره به عدم استقبال مردم از ناوگان حمل و نقل عمومی در همدان و سایر کلانشهرها، اظهار کرد: قطار شهری همدان می‌تواند سهم بزرگی در جابه‌جایی مسافر، تعداد سفر و مسائل ترافیکی داشته باشد. در تمام کشورهایی که قطار شهری دارند، خیابان ها طوری طراحی شده که هم تراموا و هم سایر خودروها می‌توانند فعالیت کنند و انتظار است با توجه به موقعیت گردشگری که شهر همدان دارد و پایتخت تاریخ و تمدن کشور است، این قطار بتواند به صنعت گردشگری همدان کمک کند.

وی درباره ظرفیت خیابان های همدان برای فعالیت تراموا و سایر وسایل نقلیه با اشاره به مزیت تراموا گفت: عرضی که تراموا اشغال می کند حداقل یک متر از BRT کمتر بوده و مزیت خطوط ریلی این است که عرض کمتری اشغال می‌کند و ظرفیت جابه‌جایی از ۱۵۰ به ۶۰۰ نفر افزایش می‌یابد و هیچ مشکلی پیش نمی‌آید البته تا زمان اجرا باید مباحث آموزش و فرهنگسازی در این زمینه را بالا ببریم.

معاون فنی و عمرانی شهردار همدان در پایان درباره مسیرهای قطار شهری همدان نیز یادآور شد: مُد ابتدایی و انتهایی، ایستگاه‌های پخش کننده و جمع کننده قطار شهری همدان توسط مشاور مشخص شده است که در بحث طراحی و اجرا انجام خواهد شد.