در جلسه ای با حضور اعضاء شورای اسلامی شهر تهران، نقش و جایگاه دفاتر توسعه محلی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش شهر و به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، جلسه بررسی نقش و جایگاه دفاتر توسعه محلی در شهر تهران با حضور مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران، محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، کاوه حاجی علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران و مدیران دفاتر توسعه محلی برگزار شد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات ارزشمند دفاتر توسعه محلی در سال های اخیر، گفت: دفاتر توسعه محلی با ظرفیت سازی محله محور در کنار شورایاران، محرک توسعه در محلات و یکی از مهمترین ارکان توسعه کشور را رقم می زنند.
فراهانی با بیان این که اگر اعتقاد داشته باشیم شهر و کشور از کوچه ها و محله ها شروع می شود، جایگاه و نقش دفاتر توسعه محلی روشن خواهد شد، خطاب به مدیران دفاتر گفت: با تلاش های شما عزیزان در چارچوب برنامه سوم توسعه شهر تهران، سند توسعه محلات تهیه و تصویب شد که به سهم خود از تلاش های شما در مسیر توسعه کشور قدردانی می کنم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران با اشاره به این که بحث توسعه محلی تنها مربوط به نوسازی بافت های فرسوده نمی شود، یادآور شد: توسعه تنها بعد شهرسازی و معماری ندارد و طبق گزارشات ارائه شده از سوی دفاتر در این جلسه مشخص است که دفاتر تنها به مباحث نوسازی اکتفا نکرده بلکه به سایر ابعاد توسعه همچون مباحث توسه مسکن، گردشگری، بازارچه های آنلاین، رنگ آمیزی شهر و ... نیز توجه داشته اند.
فراهانی خاطرنشان کرد: ۲ سال است که پارادیم جدیدی در شهر تهران آغاز شده و در دو سال اخیر (سال ۹۹ و ۱۴۰۰) بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای پروژه های کوچک مقیاس محلی درنظر گرفته شده که بار اصلی آن به دوش دفاتر توسعه محلی است.
به گفته این مقام مسئول، شهرداری در سنوات گذشته پروژه های بزرگ مقیاس با ابعاد فرامنطقه ای و شهری و پروژه های متوسط در مقیاس منطقه ای را اجرا می کرد و حلقه مفقوده در این میان، پروژه های کوچک مقیاس یا توسعه محلی بود که فکری برایش نشده بود.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تأکید کرد: صفر تا صد بودجه شهردای را مردم در حوزه های مختلف تأمین می کنند و این بودجه متعلق به مردم است، لذا این مردم هستند که باید بتوانند برای توسعه محله خودشان، پروژه پیشنهاد دهند و بتوانند بر اجرای پروژه های محلی نظارت کنند.
فراهانی به تسری اقدامات و تأسیس دفاتر توسعه محلی در سایر کلانشهرها با الگو برداری از تجربیات موفق دفاتر توسعه محلی پایتخت اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که با تسهیل و همراهی دفاتر توسعه محلی با مردم، توسعه محلات بیش از پیش ادامه یافته و رضایت شهروندان که شعبه مهمی از رضایت الهی است، محقق خواهد شد.