به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، جلیل جعفری با بیان اینکه امروزه شهرداریها با مشکلات مالی شدیدی مواجه هستند، گفت: اگر درآمد پایدار برای شهرداریها تصویب نشود، مطمئناً در آینده با تراکم فروشی در شهرها، چالشهای زیادی در حوزه عمران شهری پیش خواهد آمد.
عضو شورای اسلامی استان زنجان با بیان اینکه در کشور ما زمین و مسکن به عنوان کالاهای سرمایهای نگاه میشود، گفت: مشکل اساسی ما درباره زمین در شهرداری این است که نمیتوانیم اشخاص را ملزم به ساختن کنیم. در حالیکه دارندگان زمین باید زمین را بسازند یا عوارض و مالیات طوری باشد که مجبور به فروش شوند.
جعفری در ادامه با تاکید بر لزوم اصلاح ماده ۱۰۰ گفت: متأسفانه قانون ماده ۱۰۰ به عنوان یک منبع درآمد برای شهرداریها شده و به وسیله آن تخلفات خودشان را با تخلفات مردم قانونی میکنند. موضوع درآمد پایدار نیز سال پیش مصوب شد ولی شورای نگهبان مغایرتهایی را مشاهده کرد و متأسفانه رد شد.
جعفری لزوم تسریع در ساخت محور مواصلاتی «کلرو-درام-آب بر-منجیل» را خواستار شد و گفت: مردم شهر آببر خواستار عبور این محور از مرکز شهر آب بر هستند. ورودی شهر آب بر از سمت منجیل یک راه روستایی درجه سه است و وجود نواقص متعدد در این محور باعث بروز تصادفات مرگبار زیادی شده است. در پیگیریهای صورت گرفته عنوان شده اصلاح این محور در حوزه استحفاظی استان گیلان است.
وی در ادامه گفت: با اصلاح قوانین و بخشنامهها از سوی دستگاههای اجرایی، سعی در تضعیف شوراها و همچنین محدود کردن شورا به شهرداریها دارند. در حالی که هدف از تشکیل شوراها این است شوراها بتوانند خودشان مدیریت، تصمیم گیری و نظارت بکنند.
نماینده استان زنجان در شورای عالی استانها با بیان اینکه شوراها به عنوان حلقههای واسط میان مردم نمایندگان مجلس و مسئولین در سطح بخش، شهرستان و استان و حتی در کشور هستند، ادامه داد: هدف شوراها نظارت بر شوراهای پایه و احصا مشکلات مردم و انتقال به نمایندگان مجلس و مسئولین است ولی بعضاً نمایندگان مجلس و مسئولین شهرستانها بدون حضور نمایندگان شوراها حضور دارند.
وی ادامه داد: سال پیش یک طرح ۲ فوریتی به مجلس ارسال کردیم، طرح مدیریت یکپارچه شهری و الگوگیری از کشورهای موفق که متأسفانه تصویب نشد و امسال دوباره این طرح ارسال شده که امیدواریم مورد بررسی قرار بگیرد.
این عضو شورای اسلامی استان زنجان ادامه داد: طرح خانه ملت را نیز سال پیش مطرح کردیم که در هر مرکز استان یک خانه ملت بسازیم تا نمایندگان مجلس، اعضای شورای استان و نمایندگان مجلس خبرگان در یک ساختمان متمرکز شوند که از موازی کاری جلوگیری شود و تمرکز و خدمات رسانی سرعت بگیرد.