شرکت ایرباس اعلام کرد در تابستان امسال هواپیمای خورشیدی زفیر ۲ پرواز ۱۸ روزه در ارتفاع ۷۶ هزار و ۱۰۰ فوتی زمین انجام داده است که رکوردی جهانی به حساب می آید.
به نقل از دیلی میل، پروازهای آزمایشی هواپیمای خورشیدی زفیر در استراتوسفر (دومین لایه از اتمسفر زمین) انجام شده است. این شرکت اکنون تصمیم دارد از زفیر برای نظارت و برقراری اینترنت در مناطق دور استفاده کند.
زفیر در حقیقت یک هواپیمای بی سرنشین برقی با دو پروانه کوچک است. روی بال های این هواپیما با عرض ۸۲ فوت پنل های خورشیدی نصب شده تا برق مورد نیاز آن را تامین کند. به طور معمول این هواپیما به طور دستی و با کمک ۴ یا ۵ خدمه از روی زمین بلند می شود. در مرحله بعد از نرم افزار روی آن برای مسیریابی از راه دور استفاده می شود.
یک هواپیمای زفیر قادر به ایجاد پوشش ۲۵۰ دکل مخابراتی است. بنابراین هواپیما در فضای مورد نیاز روی زمین صرفه جویی می کند. استفاده از زفیر در مقایسه با ماهواره برای مشتریان ارزان تر و ساده تر است. علاوه بر آن می توان آن را روی زمین فرود آورد و برای ماموریت دیگری به کار گرفت.
هواپیما از انرژی خورشید برای پرواز و تامین شارژ باتری هایش استفاده می کند. البته باتری های ثانویه به کار رفته در دستگاه طی روز شارژ می شوند تا برق مورد نیاز برای پرواز در شب را تامین کنند. همچنین هواپیمای برقی ایرباس در آینده نزدیک می تواند تا ۶ ماه در آسمان باقی بماند.