پیاده راه ها نیازمند بازسازی و مرمت هستند

موضوع جایگزینی خودروها با دوچرخه در سطح شهر تهران از دهه ۳۰ مطرح بوده است و بازنگری در طرح زیرساخت‌های مسیر پیاده از ضروریات لازم است.


به نقل از شهر، محمد حیدری، مدیر تحقیق و توسعه اداره کل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق چهارشنبه -۶ اسفند ۱۳۹۹-  در نشست مجازی کمیسیون فنی و عمرانی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با بیان اینکه سنجش و نمره دهی استانداردهای عملکرد کمک می‌کند تا صلاحیت، خصوصیات، کیفیت، مهارت، ظرفیت و پتانسیل بالقوه بخش‌های مختلف معاونت‌های فنی و عمرانی مناطق و کارکنان مورد ارزیابی قرار گیرد، افزود: همچنین براساس شاخص‌های عملکردی، می‌توان نقاط ضعف و قدرت زیرمجموعه در مناطق را شناسایی کرده و آن‌ها را تقویت کرد.

او در ادامه بیان کرد: در صورت صلاحدید معاونان کلانشهرها این امکان وجود دارد تا کارگروهی متشکل از مدیران کل اعلامی توسط معاونان فنی و عمرانی کلانشهرها جهت تدقیق و یا افزایش شاخص‌ها تشکیل و در زمان مشخص شاخص‌ها تعریف و برای مثال در مدت ۶ ماه شاخص‌های معرفی شده در کلانشهرها مورد رصد قرار گرفته و در جلسه شورای آتی کلانشهرها رتبه بندی انجام شود.

به گفته حیدری؛ معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران آمادگی هرگونه کمک نسبت به آموزش نفرات معرفی شده از طرف معاونان کلانشهرهای ایران جهت پیاده سازی شاخص وضعیت روسازی PCI را دارد.مدیر تحقیق و توسعه اداره کل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق در پایان استفاده از تجربیات موفق هر کلانشهر را راهگشای مشکلات احتمالی در سایر کلانشهرها ذکر کرد.

سید عبدالمهدی حسینی، معاون نظارت بر امور اجرایی اداره کل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق ضمن اشاره به طرح موضوع جایگزینی خودروها با دوچرخه در سطح شهر تهران از دهه ۳۰، بیان کرد: بازنگری در طرح زیرساخت‌های مسیر پیاده از ضروریات لازم است. پیوستگی مسیر، ایمن بودن و رعایت استانداردهای لازم از جمله ویژگی‌های بارز یک پیاده راه مطلوب است.
 

او درباره مزایای پیاده روی، توضیح داد: انجام پیاده روی به هیچ ابزار خاصی نیاز ندارد. منابع و انرژی غیرقابل تجدید پذیری را مصرف نمی‌کند و به سلامت افراد کمک می‌کند و به فضاهای شهری و عمومی جنب و جوش و نشاط اجتماعی می‌بخشد. همچنین سبب افزایش تعامل میان شهروندان می‌شود.

حسینی با بیان اینکه امروز هزینه ساخت مترو و بزرگراه برای مدیریت شهری بسیار سرسام آور است، افزود: اما ساخت و ایجاد مسیرهای پیاده راه بسیار ارزان‌تر و به صرفه‌تر است. 

معاون نظارت بر امور اجرایی اداره کل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق در ادامه گفت: اقداماتی همچون ایمن سازی و مناسب سازی و توجه به موضوع مبلمان شهری، جمع آوری آب‌های سطحی و تکمیل مسیر دوچرخه، ایجاد پیوستگی میان مسیر دوچرخه توسط معاونت‌های مختلف درحال انجام است.

به گفته حسینی؛ ۱۲ هزار کیلومتر مجموع طول مسیر پیاده راه‌های شهر تهران است که بخش اعظمی از آن‌ها نیاز به مرمت و بازسازی دارند. ۵۱۰ کیلومتر اجرای پیاده راه شکل گرفته است که براساس برنامه ۵۰۰ کیلومتر برنامه ریزی شده بود. همچنین ۶۵۷ مقاله جهت تولید محتوا مورد بررسی و بازخوانی قرار گرفته است.