سیستان و بلوچستان در شیب توسعه

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با اجرای طرح‌های کلان زیرساختی بندر، راه آهن و معدن سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه شتابدار قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ احمد علی موهبتی استاندار در نشست روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی و شورای اطلاع‌رسانی استان که با حضور ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور و سخنگوی دولت برگزار شد، به بیان وضعیت پروژه‌های بزرگ در حال اجرا در استان پرداخت و گفت: استان سیستان و بلوچستان علیرغم تلاش‌های زیاد در حوزه‌های مختلف به جهت عقب‌ماندگی تاریخی با شاخص‌های کشوری فاصله زیادی دارد و عقب‌ماندگی در حوزه زیرساخت‌ها مشکلات جدی را به دنبال داشته است.

وی اضافه کرد: تلاش مدیران استانی بر این است که با مدلی به جلو برویم که با رعایت اولویت‌ها و توجه به مزیت‌ها شتاب بیشتری برای رسیدن به میانگین شاخص‌های کشور و بهره‌مندی از استعدادهای بالقوه و بالفعل کردن این استعدادها داشته باشیم. برای رسیدن به این اهداف سند آمایش استان و همچنین سند توسعه سواحل مکران که در سال ۹۸ به تصویب رسید، به عنوان نقشه راه توسعه استان قرار گرفته است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در زمان جنگ که خلیج فارس دچار بحران شد، بندر چابهار را با نصب چهار اسکله سریع برای ارائه خدمات و تأمین کالاهای اساسی آماده کردند. اما بعد از آن غفلتی ۳۰ ساله سبب شد که توسعه محور شرق محقق نشود. در این دولت در بندر شهید بهشتی بیش از یک میلیارد دلار هزینه شده و ظرفیت تخلیه به صورت اسمی ۸/۶ میلیون تن کالا و در واقع تا ۱۵ میلیون تن کالا را دارد. بخش ترانزیت هم به صورت واقعی خودش را نشان داده و در سال جاری ۱۰ هزار تن کالای ترانزیتی از مسیر بندر چابهار تخلیه شده و ۸۷۰ هزار تن کالای اساسی از طریق این بندر وارد کشور شده که نشان از آمادگی بندر برای تحقق ترانزیت دارد. همچنین پروژه راه آهن چابهار به زاهدان، با اختصاص اعتبار ۳۰۰ میلیون یورو در سال گذشته، شتاب فزاینده‌ای به خود گرفته است.

نماینده عالی دولت اضافه کرد: بندر و راه آهن مزیت‌های ملی هستند ولی برای مردم استان اولویت بحث بزرگراه است که اکنون در بخشی از مسیر بزرگراه مطالعاتی انجام شده و قطعاتی هم شروع شده است. اگر در بحث بزرگراه نیز مانند راه آهن اقداماتی صورت گیرد، مردم استان به جهت طولانی بودن مسیر شمال به جنوب استان منفعت حداکثری را خواهند برد.

موهبتی در ادامه گفت: در راستای اتصال بندر چابهار به مراکز قدرت و ثروت نیز فرودگاه چابهار در حال ساخت است که بنا به گزارش‌ها در روز گذشته تعداد ۳۲۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین در این فرودگاه مشغول به کارند تا این پروژه هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد. از طرح ۴۶ هزار هکتاری حوزه سیستان تا پایان مهرماه ۴۰ هزار هکتار آماده آبگیری و ۶ هزار هکتار نیز باقیمانده نیز تا قبل از موعد کشت یعنی آذرماه و دی ماه آبگیری خواهد شد.

استاندار سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به حوزه معدن به عنوان یکی از مزیت‌های بزرگ استان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری‌ها و اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده و متولیان سرمایه‌گذاری، از جمله ستاد فرمان اجرایی حضرت امام، تفاهم‌نامه ۶ هزار میلیاردی منعقد کرده‌اند که ۲ هزار میلیارد آن مربوط به حوزه معدن است و شستا نیز هزار و ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌گذاری در حوزه مس و طلا را انجام داده که امسال به بهره برداری می‌رسد.

وی همچنین با اشاره به پیگیری‌های جدی که برای جذب نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش انجام شده، گفت: با این پیگیری‌ها ۱۷ هزار نیرو در سال گذشته و امسال در حوزه آموزش و پرورش جذب شده و خواهد شد. همچنین در سایر دستگاه‌های اجرایی نیز این جذب پیگیری شده و در نیمه دوم امسال تحقق خواهد یافت.