معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تبریز در بحث شهر هوشمند باید کمی فعالتر ظاهر شود، گفت: برای اینکه شهر هوشمند در تبریز شکل بگیرد، شهرداری باید پای کار بیاید، اگر هم پای کار آمده، آنگونه که انتظار میرود بروز و نمودش را احساس نمیکنیم.
ستار هاشمی روز یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت نوآوری و فناوری آذربایجانشرقی در بخش آیسیتی که با حضور متخصصان و فعالان امر در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: با تحقق شهر هوشمند، کسب و کارهای جدی نیز شکل گرفته و میتواند به اقتصاد منطقه کمک کند.
وی با اشاره به بازدید خود از کارخانه تولید تبلت و موبایل در مراغه نیز اظهار کرد: باید از ظرفیت ایجاد شده در استان استفاده حداکثری را کرده و ظرفیت بالقوه مجموعه تولیدی را بالفعل کنیم، چراکه ظرفیت بسیار ارزشمندی برای استان است.
به گزارش ایسنا، هاشمی در ادامه با اشاره به وجود برخی ساختمانها و فضای کاربری بلااستفاده، بیان کرد: ممکن است چنین فضاهایی در حوزههای مختلف فرابخشی در استان وجود داشته باشد و طبیعتا مدیریت ارشد استان میتواند نقش کلیدی در این رابطه ایفا کرده و بخشی از مشکلات در حوزه فضای کاربری را حل کند.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجانشرقی، ظرفیتها و پتانسیلهای صنعتی بیبدیلی دارد و این ظرفیت کاملا مشهود است، اما باید توجه کرد که چقدر توانستیم از ظرفیت هوشمندسازی در صنایع استان استفاده کنیم؟ گفت: به عنوان مثال، مطالعات جهانی نشان میدهد که اگر از ظرفیت هوشمندسازی در معادن استفاده شود، میتوان میزان بهره وری عوامل تولید را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارتقا داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در حوزه روند آموزش مجازی، اظهار کرد: طبق پیشبینیها، حداقل ۳۰ درصد از ترافیک آموزش مجازی، بعد از کرونا نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت، چراکه افراد با این ظرفیت و مزایای آن آشنا شدهاند، بنابراین بعد از کرونا نیز بخشی از این ترافیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات در ادامه سخنانش با اشاره به اهمیت بالای دسترسی به سیستمهای با توان پردازشی بالا در پیشرفت کشور، افزود: در این راستا یک بستر پردازشی تحت عنوان “ابرکامپیوتر سیمرغ” را در دستور کار داریم و اگر بتوانیم تسهیلاتش را تامین کنیم، تا پایان سال، گام اول آن به بهره برداری میرسد.