شهرداری تهران قرارگاه کرونا را پیشنهاد داد

شهردار تهران می‌گوید: برای مقابله با کرونا شهرداری تهران پیشنهادی به دولت داده و خواسته که این نهاد، خدمات کنونی‌اش در موضوع کرونا را توسعه داده و بخشی از مسئولیت‌های جدی کار را بپذیرد.

به نقل از شهر، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در نشست ستاد مدیریت بحران کرونا شهرداری تهران، با اشاره به اینکه کرونا همه عرصه‌ها و صحنه‌های زندگی را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: آسیب‌های ناشی از کرونا فقط به یک ساحت خاص نیست و اثرات جدی بر زندگی مردم گذاشته و خواهد گذاشت. ویروس کرونا موضوعی نیست که یک یا دو شبه از بین برود؛ اما مهار آن مسیری کاملا علمی و مشخص دارد.

زاکانی ادامه داد: فراتر از بهداشت و درمان توجه به خدمات اجتماعی، توجه به زنده نگه داشتن شهر و حفظ فاصله اجتماعی و همچنین ایجاد پروتکل‌ها و چارچوب‌های رفتاری اقداماتی است که امکان فراهم می‌کند تا ما بتوانیم این بیماری را روز به روز محدودتر کرده و با یک شرایط ویژه زندگی طبیعی را به جامعه بازگردانیم.

به گفته شهردار تهران، امروز با همت ویژه‌ای که در دولت آیت الله رئیسی و به خصوص در وزارت بهداشت و درمان صورت گرفته است، یک گره از گره‌های مختلف موضوع کرونا باز شد و موضوع واردات و تزریق واکسن در مسیری قرار گرفت که شیب استفاده از آن تضمین مشخصی را برای آینده خواهد داشت.

زاکانی با بیان اینکه باید در نظر بگیریم همه چیز تزریق واکسن نیست و همه چیز هم بهداشت و درمان نیست، تصریح کرد: شهرداری تهران جلسات مختلفی را اساتید مختلف برگزار کرده و در نهایت به یک مدلی برای مواجه و توجه به کرونا رسیده است.

او افزود: مدل طراحی شده مدلی است که می‌خواهد هم ابعاد و پیچیدگی‌های این بیماری را ببیند و هم از ظرفیت‌های حاکمیتی و حکومتی و فراتر از آنها از ظرفیت‌های مردمی بر محور متخصصان استفاده کند تا گره‌ای که بر زندگی مردم و جان و حیات آنان افتاده باز شود.

زاکانی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت تهران و الگو پذیری سایر شهرها از این کلانشهر، در جلسات برگزار شده پیشنهاد این بود که شهرداری علاوه بر خدماتی که در گذشته انجام شده و باید از آنها به شایستگی تقدیر کرد، اما باید مسئولیت‌های جدید و محوری دیگری هم به عهده بگیرد.

او افزود: این پیشنهاد سبب شد تا سندی تنظیم و تقدیم وزیر کشور و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی شود. پیش از آن هم وزیر بهداشت و درمان در شهرداری در نشستی اعلام کرد که این مسیر پیشنهادی منطقی است و هفته گذشته هم این سند به رئیس جمهوری تقدیم شد.

او با اشاره به برخی از جزییات این پیشنهاد گفت: شهرداری تهران به اقتضای تاریخ و اسناد بالادستی نقش ویژه‌ای در بحران‌ها داشته و دارد بنابر این پیشنهاد، قرارگاه کرونا در تهران متشکل از همه دستگاه‌ها و نهادها راه اندازی می‌شود که البته سر فصل‌های مختلف وظایف و شرایطتش مشخص است و از این به بعد مقابله با این بیماری بر اساس این نقشه جامع انجام خواهد شد.

زاکانی تاکید کرد:  این درخواست به رئیس جمهوری و ۲ وزیر مربوطه ارایه شده و خواست اصلی شهرداری این بوده که این نهاد، آمادگی کامل دارد؛ اما محقق شدن خدمات نیاز به تدبیر دولت دارد که اصلا شهرداری در کار قرارگاهی قرار بگیرد یا نه. البته این درخواست و پیشنهاد یک کف حداقلی هم دارد که کل ظرفیت‌های شهرداری تهران فارغ از قرارگاه را به میدان می‌آورد و در قالب خدمات جدید به مردم ارایه می‌شود.

او با اشاره به انتصاب علی نصیری به عنوان سرپرست سازمان مدیریت بحران  شهر تهران، توضیح داد: در نشست‌های مختلفی با سازمان مدیریت بحران شهر تهران مقرر شد تا همه ظرفیت‌ها را برای مهار کرونا به عنوان مهلکت‌ترین بیماری که حیات جامعه را تهدید می‌کند به صحنه بیاوریم.