معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: لایحه درآمد پایدار شهرداریها و دهیاریهای کشور فرآیند قانونی خود را طی کرده است و بزودی ابلاغ می شود.
به گزارش ایمنا، مهدی جمالی نژاد در این باره اظهار کرد: این لایحه پس از ۳۷ سال تدوین شد و با تأیید هیأت وزیران و تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تائید شورای نگهبان رسید.
وی تصریح کرد: این لایحه دغدغه درآمدی شهرداریها به ویژه در شهرهای کوچک را پاسخگو خواهد بود و برای درآمدزایی کمک خواهد کرد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه اجرای این برنامه نیازمند حمایت سایر نهادهای دولتی است، تصریح کرد: برای توسعه شهرهای میانی و کوچک نیازمند زیرساختها و ایجاد محرک هستیم.
وی وجود درآمد پایدار را در توسعه شهری مهم عنوان کرد و گفت: این موضوع دغدغه بسیاری از مدیران شهری است و نبود منابع تأمین مالی قابل برنامه ریزی در اجرای پروژههای شهری مشکلاتی را ایجاد کرده است.
جمالی نژاد با بیان اینکه اعتبارات دولتی در برابر حجم فعالیتهای گسترده شهرداریها ناچیز است، خاطرنشانکرد: گره گشایی از مشکلات مالی با حمایتهای دولتی و درآمدهای محلی برای بسیاری از شهرهای کشور کارساز نیست و به درآمدهای جدید نیاز است.
وی با بیان اینکه سال گذشته دولت ۴۰ میلیارد ریال از محل درآمدهای ناشی از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها کمک کرد، افزود: امسال این اعتبار افزایش پیدا میکند و در زمینه طرحهایی از قبیل ساماندهی پروژههای آب سطحی، آتش نشانی و خدمات ایمنی، پسماند و تکمیل پروژههای شهرهای کوچک و میانی تخصیص مییابد.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی مناسب نیست، یادآور شد: با این محدودیتها سعی شده است تا از فعالیتهای مدیریت شهری در کشور حمایت شود.
وی نقش ایده پردازی و نوع نگرش اعضای شوراهای شهر و روستا و دهیاران و شهرداران برای ایجاد درآمد در منطقه خود را مهم بیانکرد و گفت: در برخی روستاها و شهرهای کشور درآمدهای خوبی برای مدیریت منطقه ایجاد شده است و هزینه فعالیتهای عمده آنها از این محل تأمین میشود.