نام بزرگان ادب و هنر بر معابر پایتخت

اعضای شورای شهر تهران درخصوص بررسی پرونده ۶۰ باغ مربوط به سال‌های قبل از ۸۹ در صحن دچار اختلاف نظر شده و تصمیم گرفته شد این موضوع در جلسه هم اندیشی بررسی شود همچنین برخی از خیابان‌های تهران به نام بزرگان ادب و هنر نام گذاری شد.

به نقل از ایمنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی تعدادی پرونده پلاک ثبتی از حیث باغ یا غیر باغ بودن تعیین تکلیف پرونده‌های دارای رأی دیوان عدالت اداری را به بعد از جلسه هم اندیشی شورا موکول کردند.

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گزارش این کمیسیون درباره پرونده اول را بیان کرد و افزود: این پلاک ثبتی در منطقه یک شهرداری تهران به مساحت ۱۰۰۶ متر در خیابان شهید باهنر، خیابان یاسر قرار دارد که بر اساس سند مادر یک قطعه زمین مشجر و محصور است. کمیسیون ماده ۷ در سال ۹۷ این ملک را غیر باغ اعلام کرده اما در سال ۹۸ کمیسیون ماده ۷ شورای شهر آن را باغ اعلام کرده است.

بر اساس اعلام سالاری حدنصاب درختان باید ۵۲ درخت باشد که در حال حاضر ۳۲ درخت وجود دارد و نظر کمیسیون مبنی بر باغ بودن آن است.

در جلسه امروز شورای شهر تهران ۱۸ نامگذاری و تغییر نام در دستور کار قرار گرفت. محمدجواد حق شناس در جریان نامگذاری‌ها با اشاره به اینکه بر اساس تصمیم اعضای کمیسیون، خیابان ناهید در منطقه ۲۲ شهرداری تهران به نام شهید هسته‌ای «داریوش رضایی نژاد» و خیابان ایثار در منطقه ۲ شهرداری تهران به نام سردار شهید «پورجعفری» همرزم شهید قاسم سلیمانی تغییر نام یافته است، گفت: ۹ تغییر نام نیز مربوط به بزرگان ادب و فرهنگ و هنر ایران زمین است و در اطراف دانشگاه تهران در منطقه ۶ شهرداری تهران قرار دارد. خیابان فردانش به نام «محمد ابراهیم باستانی پاریزی»، خیابان آذین به نام دکتر «زرین کوب»، خیابان رهنما به نام «بدیع الزمان فروزانفر»، خیابان پارسی مهر به نام «عباس زریاب خویی» و کوچه شمشاد هم به نام دکتر «علی شریعتمداری» تغییر نام یافت.

وی ادامه داد: معابری در اطراف دانشگاه تهران به نام استاد احمد احمدی، مهدی ماحوزی، ابوالقاسم گرجی و حمید سمندریان تغییر نام یافته است. تلاش شده است معابر اطراف دانشگاه تهران و روبروی دانشکده ادبیات و حقوق به نام بزرگان ادب و هنر فارسی نامگذاری شود تا دانشجویان و اساتید بتوانند نام آنان را زنده نگه دارند. تاکنون مجسمه استاد ندوشن در این محدوده نصب شده است و تلاش داریم سردیس سایر اساتید نیز در محور دانشگاه تهران نصب شود.

وی تاکید کرد: همچنین کوچه جعفری شاد نیز به نام شهید حسن ابراهیمی مقدم، نامگذاری شد. سه نامگذاری دیگر نیز در منطقه ۱۵ تهران شامل کوچه دلشادی به نام شهید «علی فصیحی»، کوچه محبت به نام شهید «مسعود کنگرانی» و کوچه عبداللهی به نام شهید «مهدی بابایی» تغییر نام یافت. بر اساس پیشنهاد انجام شده خیابان ۳۵ متری گل‌ها به نام «یزد»، خیابان گلفام به نام «ندوشن» خیابان ۱۸ متری گل‌ها به نام «اردکان» نامگذاری شد و اسامی تغییر نام یافته جزو اسامی است که در شهر تهران دارای تکرار در نامگذاری بوده است.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران این مصوبه را با ۱۵ رأی موافق به تصویب رساندند.

کوچه ناظم در منطقه ۱۲ با توضیح بهنام کوچه "حاج اکبر ناظم قنات آبادی" تصویب شده است. همچنین میدان بی‌نام در منطقه یک به نام «سید هادی میرمیران» از معماران معاصر، میدان بی‌نام در منطقه ۶ به نام «خسرو سینایی» نامگذاری شد.

بوستان ششم به نام استاد «مرتضی احمدی»، خیابان آفتاب به نام استاد مجسمه ساز «ناصر هوشنگ وزیری»، کوچه شریف نمازی به نام علامه «علی اکبر دهخدا»، خیابان ورزش به نام استاد «حسین علیمرادی»، خیابان برنا در کنار خانه هنرمندان به نام استاد «جمیله شیخی» تغییر نام یافت. همچنین به درخواست جامعه مدرسین و اساتید حوزه علمیه قم نیز خیابان فجر در منطقه دو شهرداری تهران به نام «آیت‌الله یوسف صانعی» تغییر نام یافت.

خیابان کاج در منطقه دو شهرداری تهران به نام «سردشت»، کوچه نهم به نام شهید «عابدیان» از شهیدان ارمنی، خیابان امین به نام دکتر «حمیدی»، خیابان شهید منتظری شمالی به نام «سید تقی موسوی درچه ای»، خیابان ۱۷۴ به نام شهید «سمیرا بشیری» از شهیدان حادثه هواپیمای اوکراینی و خیابان بهار در منطقه پنج شهرداری تهران به نام شهید «مسعود چشمی» تغییر نام یافت.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران این مصوبه را نیز با ۱۵ رأی موافق به تصویب رساندند.