نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها گفت: دانش آموزان بخشهای زیادی از استان به اینترنت دسترسی ندارند و برای شرکت در کلاسهای مجازی مجبورند به بلندترین نقطه روستا روند و در این سرمای زمستان که گاهی زیر صفر درجه است در سرمای طاقتفرسا زیر یک کپری که خود دست و پا کردهاند درس بخوانند.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها امیرحمزه قادری با اشاره مشکلات اینترنت در استان سیستان و بلوچستان گفت: با همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی مدارس بحث آموزش مجازی گسترش یافت اما آموزش مجازی جایی کاربرد دارد که بستر اینترنت وجود داشته باشد در حالی که استان سیستان و بلوچستان از نظر زیرساختهای اینترنت بسیار ضعیف است و در بسیاری از روستاها اصلاً پوشش اینترنت وجود ندارد.
وی با اشاره به سفر ۱۰ روزه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان سیستان و بلوچستان برای بررسی و تقویت زیرساختها ادامه داد: با ورود وزیر ارتباطات به استان اینترنت در بسیاری از شهرستانهای استان قطع شد. در بخش آشار علاوه بر اینترنت، ارتباطات تلفنی هم قطع شد و ما چند ساعت نمیتوانستیم تماسی برقرار کنیم.
نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها افزود: البته این قطعی فقط مربوط به روز سفر وزیر نبود و ما به صورت مداوم با این قطعی مواجه هستیم. گاهی قطعی اینترنت تا سه یا چهار روز هم طول میکشد و این باعث میشود زندگی مردم مختل شود.
وی افزود: زمانی که اینترنت قطع میشود بانکها کار نمیکنند و مردم نمیتوانند پول برداشت کنند. بنابراین مردم در حساب خود پول دارند اما نمیتوانند مایحتاج خود را تأمین کنند. حتی نان هم نمیتوانند بخرند. مغازه دارها هم چون نمیتوانند به همه مردم جنس نسیه بفروشند زمانی که اینترنت قطع میشود مغازههای خود را میبندند و تقریباً شهرها به صورت کامل تعطیل میشود.
نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها با اشاره به سفر دو سال پیش وزیر ارتباطات به استان گفت: در سفر پیشین هم این مشکلات مطرح شد و وزیر دستور داد که در صورت قطعی اینترنت و تلفن بلافاصله تلاش برای اتصال انجام شود و کابلهای اینترنت به صورت زیر زمینی کار شود تا از هجوم باد و برخی از افراد سودجو در امان بماند اما تا کنون هیچ اقدام مثبتی صورت نگرفته است. این درحالی است که با ورود آقای وزیر به استان خطوط تلفن ایرانشهر و خاش قطع شدند که این از عجایب روزگار است.
قادری درباره چرایی قطع اینترنت گفت: قطع خطوط تلفن و اینترنت در استان دلایل گوناگونی از جمله نبود زیرساختها ضعیف بودن پهنای باند و قطع کابلهای تلفن از سوی برخی از گروههای قاچاقچی دارد. از همین رو هم پیشنهاد دادیم که عبور کابل به صورت زیر زمینی باشد.
نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها تصریح کرد: وزیر ارتباطات در سفر اخیر خود به استان قول برقراری اینترنت در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار سیستان و بلوچستان تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۰ داده است که امیدواریم انجام شود.
وی با اشاره به سخنان وزیر ارتباطات گفت: روستاهای بالای ۲۰ خانوار که هیچ. ما روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار هم داریم که دسترسی به تلفن ندارند چه برسد به اینترنت. تقریباً بالای یک هزار و ۲۰۰ روستا اکنون در استان از دسترسی به اینترنت محروم هستند و در عصر ارتباطات که همه چیز وابسته به اینترنت است به سختی زندگی میگذرانند.
قادری مشکلات آموزشی دانش آموزان را از دیگر مصائب قطع تلفن و اینترنت دانست و گفت: دانش آموزان بخشهای زیادی از استان به اینترنت دسترسی ندارند و برای شرکت در کلاسهای مجازی مجبورند به بلندترین نقطه روستا روند و در این سرمای زمستان که گاهی زیر صفر درجه است در سرمای طاقتفرسا زیر یک کپری که خود دست و پا کردهاند درس بخوانند.